17.02.2020

Amorův šíp, knihu objednávejte na:

Řád jako základ milostného života:

Má toto pojetí ještě vůbec nějaké opodstatnění po sexuální revoluci šedesátých let minulého století? 

Wilfried Nelles je toho názoru, že je základem každé vazby mezi dospělými lidmi. Bez ochoty vytvářet vazbu neumožňuje vztah žádný růst - ani v dobrých, ani špatných časech.Souhra lásky a řádu dává vznikat síle, která spojuje muže a ženu v jejich přirozenosti a umožňuje tak, aby se partnerský vztah stal zdrojem vnitřního růstu.Nové hodnocení lásky přináší čtenáři překvapivé pohledy. Zajímavým způsobem ukazuje, k čemu může docházet mezi dvěma lidmi. Krize je šance růst, pokud síla sexuality a lásky stojí tváří v tvář řádu vazby. Láska jako cesta, možnost růstu bez snahy uniknout to vše může přinášet nově pojatý partnerský vztah.


Dr. Wilfried Nelles, narozen r. 1948, se po ukončení studia psychologie a společenských věd 12 let zabýval výzkumem na poli společenských věd. Nyní již mnoho let působí jako poradce a vede kurzy a výcviky po celém světě. Při své práci se opírá o rodinné konstelace Berta Hellingera.


Objednávejte: 

amoruvsip@email.cz



Uveďte:

celé jméno,

doručovací adresu 

počet kusů


Cena knihy je 249,- Kč + poštovné

Osobní odběr zdarma




Anotace: Láska, touha a růst v partnerském vztahu; krize jsou šancí pro růst, když síla sexuality a lásky stojí tváří v tvář řádu vazby




Recenze:
"Musíte stát při sobě v časech dobrých i zlých." To bylo kdysi pro mnoho lidí téměř nezvratným náboženským přikázáním nebo prostě důsledkem ekonomické nutnosti. Obojí už dnes neexistuje. Neměly už by také existovat žádné morální požadavky, protože pod tlakem se nemůže dařit ničemu, žádnému vztahu, ani lásce.

Přesto však zůstává jeden odkaz, který je třeba brát vážně: nejenom manželství, nejenom vztah, nejenom společenská organizace a řád lásky, ale i láska sama potřebuje zrání a očistu, kterou s sebou nese překonávání těžkých časů. Bez toho by nic nerostlo, neprohlubovalo se, ale zastavilo by se na stupni zamilovanosti, fascinace, sympatie, vzájemného snášení se. To jsou samy o sobě hodnotné věci, ale láska má přece jen mnohem hlubší potenciál. 

Společné překonávání těžkých období a stání při sobě nejsou samoúčelné. Tam, kde jsou rozdíly příliš velké, dochází k narušení lásky. Tam, kde se pouze bojuje se zaťatými zuby o přežití vztahu, nebo si partneři jdou pouze z cesty, aby nedocházelo ke konfliktům, je sen v nedohlednu. Možná, že pak lze ještě zachránit lásku a vzájemnou úctu tím, že se člověk vztahu vzdá. V takovém případě by ani děti neměly být důvodem k tomu, abychom ve vztahu setrvávali, neboť děti trpí v otrávené atmosféře více než dobrým rozchodem. 

K lásce a partnerství patří tři: oba partneři a to, co působí za nimi – nám nepřístupný osudový pohyb, který oba kdysi svedl dohromady. Oba partneři mohou dělat vše, co je v jejich silách, aby vztah posílili, ale každý to může dělat jenom pro sebe, ne pro druhého. Když jeden nechce, je druhý bezmocný. 

A oba jsou bezmocní vůči tomu velkému, co nás vede a nese. Také nechtění může být pouze výrazem této síly, aniž by si toho jednotlivec byl vědom. Tato síla je pak může od sebe opět odvést. Když se vůči tomu bráníme, ztvrdneme. 

Samozřejmě že nám není vždy zjevné, co od nás ono hnutí chce, jestli jsme s ním ještě v souladu nebo ne. Nemůžeme se toho dopátrat pomocí analýzy a přemýšlení. Někdy se nám to vyjeví, a my pochopíme. Díky takovému poznání jsme klidní a uvolnění. Neboť ať už nás celek zavede kamkoli, jsme na správném místě.

Rozchod, změna partnera, rozvod, to vše máme dnes rychle po ruce, když ve vztahu nastanou problémy. Wilffried Nelles, jeden z nejznámějších následovníků Berta Hellingera na poli rodinných konstelací, nám vysvětluje, o co přijdeme, opustíme-li partnera, místo abychom se mu otevřeli. Neboť krize jsou šance, ve kterých vztah získává hloubku. Láska přivádí osobní já až k jeho hranicím. Jenom ten, kdo obstojí v této výzvě, může růst. 

Novinky

15.03.2024

Článek Alchymie ženské esence

ALCHYMIE ŽENSKÉ ESENCE, TAJEMSTVÍ, JAK BÝT ŽENOU. O vztazích mezi muži a ženami bylo už řečeno a napsáno mnoho. Co je vlastně Tajemství, jak být ženou? A existuje také tajemství, jak být mužem?, na to se mě často ptají ženy, které na sobě pracují a tím zároveň pracují na vztahu se svým mužem.

17.02.2020

Amorův šíp, knihu objednávejte na:

Řád jako základ milostného života: Má toto pojetí ještě vůbec nějaké opodstatnění po sexuální revoluci šedesátých let minulého století?
Wilfried Nelles je toho názoru, že je základem každé vazby mezi dospělými lidmi. Bez ochoty vytvářet vazbu neumožňuje vztah žádný růst - ani v dobrých, ani špatných časech.

Rychlý kontakt

gsm

+420 608 212 728

e-mail

angels-studio@email.cz
angels-studio@seznam.cz

facebook youtube