Aromaterapie

Aromaterapie v překladu znamená péči pomocí vůně. Je to léčebná a harmonizační metoda, která se užívá již několik tisíc let. Používali jí Egypťané, celá východní Asie i mnoho původních kmenů. Dodnes je symbolem meditativního způsobu života například na východě jako je Indie, Srí Lanka, Tibet, Čína  nebo Nepál. Aromaterapie je terapeutické ošetření, kdy silice v oleji působí na tělo a tím podporuje zdraví. Uvolňuje stres a je vhodná při dlouhodobé zátěži. Také posiluje imunitu organizmu a harmonizuje tělesnou a duševní pohodu. Využívá vlastnosti přírodních éterických olejů a působí jak preventivně, tak i při akutních potížích. V aromaterapii  se využívají čisté éterické oleje a to buď zevní aplikací - na kůži nebo vdechováním - inhalací. 


Éterický olej je kondenzátorem životní podstaty rostliny, v níž je nahromaděna životadárná sluneční energie. Éterický olej dodává rostlině její vůni, obsahuje terapeutické a výživné vlastnosti rostliny. V převážné většině se éterické oleje získávají tradičními metodami, jako jsou destilace a lisování, které uchovávají terapeutické vlastnosti rostliny a zároveň poskytují bioaktivní olej, jenž lidské tělo snadněji vstřebává. Různé časti rostlin – květy, plody, kořeny, listy, kůra, dřeva – obsahují éterický olej a dávají nám tak nejúčinnější přírodní léčebné prostředky, jaké jsou dosud známy. Každý olej má své jedinečné vlastnosti, kterých se využívá pro specifické účely. Některé vlastnosti jsou mnohým olejům společné – jsou antiseptické a většina má silné protivirové a antibakteriální účinky. Některé stimulují tělo, mysl či emoce, jiné je naopak zklidňují.

 

Pokud jste ještě neměli možnost okusit účinky voňavých esencí na vlastní kůži, zajděte si na speciální aroma masáž. Hodí se pro každého, kdo hledá maximální uvolnění, potřebuje načerpat novou energii a zároveň chce něco udělat pro své tělo.


Je známý  povzbuzující účinek esence z citrusů a cedru. Jiné esence zase uvolňují při stresu nebo zatížení.  Zkuste vonné oleje z levandule, lotosového květu a čínské pivoňky a pocit příjemné vnitřní harmonie se dostaví během chvilky. Olej z růže zase napíná pleť.

 

Každý éterický olej má více možností použití, žádná esence nemá jen jedno působení, kombinací jednotlivých olejů vznikají zajímavé směsi. Každá esence má v sobě hned několik terapeutických účinků. Zároveň lze najít na jeden problém více olejů. Během masáže se olej postupně vstřebává do pokožky, a také při vdechování současně stimuluje naše nervové buňky a následně mozek. Správně ředěné esence ve vhodném nosném oleji pronikají všemi vrstvami kůže a dostávají se až k vlásečnicím. Zhruba po šedesáti minutách se olej dostává do hlubších tkání, pak do svalstva, až pronikne k samotným orgánům a může tak naplno rozvinout svůj účinek. 


Po masáži se doporučuje vynechat sprchu a dát tak esenciálním olejům možnost naplno uplatnit svůj účinek a udělat tak pro tělo maximum. Voňavé masáže jsou velmi často inspirovány Orientem a vychází z něj jsou vyzkoušené a velmi dlouho používané. Z Orientu vychází i způsob, jakým se vás při masáži terapeutka dotýká. Při dotyku dochází k aktivaci energetických drah, takzvaných meridiánů. Tento způsob dokáže v těle uvolnit napětí a různé bloky.


Specifický účinek éterických olejů spolu s relaxační masážní technikou vyvolává příznivou regenerační odezvu v lidském organizmu.

V některých případech je vhodná také lokální aplikace formou obkladů, mastí či balzámů při různých bolestivých stavech  například svalů a kloubů, při kožních onemocněních a nebo k běžnému dennímu ošetření.




Novinky

15.03.2024

Článek Alchymie ženské esence

ALCHYMIE ŽENSKÉ ESENCE, TAJEMSTVÍ, JAK BÝT ŽENOU. O vztazích mezi muži a ženami bylo už řečeno a napsáno mnoho. Co je vlastně Tajemství, jak být ženou? A existuje také tajemství, jak být mužem?, na to se mě často ptají ženy, které na sobě pracují a tím zároveň pracují na vztahu se svým mužem.

17.02.2020

Amorův šíp, knihu objednávejte na:

Řád jako základ milostného života: Má toto pojetí ještě vůbec nějaké opodstatnění po sexuální revoluci šedesátých let minulého století?
Wilfried Nelles je toho názoru, že je základem každé vazby mezi dospělými lidmi. Bez ochoty vytvářet vazbu neumožňuje vztah žádný růst - ani v dobrých, ani špatných časech.

Rychlý kontakt

gsm

+420 608 212 728

e-mail

angels-studio@email.cz
angels-studio@seznam.cz

facebook youtube