15.03.2024

Článek Alchymie ženské esence

ALCHYMIE ŽENSKÉ ESENCE - TAJEMSTVÍ, JAK BÝT ŽENOU.

O vztazích mezi muži a ženami bylo už řečeno a napsáno mnoho. Co je vlastně Tajemství, jak být ženou? A existuje také tajemství, jak být mužem?, na to se mě často ptají ženy, které na sobě pracují a tím zároveň pracují na vztahu se svým mužem.

Často mi také ženy říkají, že věci o kterých společně hovoříme by se měly vyučovat už na školách. Jde o to, jak zařídit v dnešním rychlém a uspěchaném světě, aby ženy byly ženami v ženské síle a nechaly mužům jejich mužskou sílu a energie mezi nimi zůstaly v rovnováze.

Co to je ženská energie? Jde o to, že nějaké věci patří mužům, aby stále cítili svojí sílu a byli ve svém i když mají po svém boku ženu. Jak se vyvíjí svět a zrychlují se energie, některé staré hodnoty padly a na nové není moc času. Dřív muži jezdili s vozem a ženy v něm vezly. Když se vůz rozbil muž s dalšími ho opravili. Dnes mají i ženy vůz a sami ho řídí a když se rozbije, jedou do servisu. Napadlo někoho, jestli se to muže dotýká? Cítil by se muž líp, kdyby ho žena požádala o to, aby zařídil opravu vozu?

A zde se lidé dělí na dva tábory, pochybovači a lidé, ne ve svojí síle často říkají, že když se jí auto rozbilo ať si opravu zajistí sama. Také vydělává, muž má svých věcí dost a tak dále. Lidé v druhém táboře se kloní k názoru, když žena potřebuje, stačí, když muže požádá a on pro ní rád, to co potřebuje zařídí. Tak ti z prvního tábora, kteří zastávají zmiňovaný názor a také podle něj žijí, tím narušují velice jemnou energii ve vztahu. Nevědomě také narušují dynamiku ve vztahu. Muži zastávající tento názor často zmiňují jako argument, tak vydělává a je soběstačná, tak ať si to zařídí. Ženy zastávající tento názor, mají podobné argumenty, vždyť ho nebudu zatěžovat, nic to není, zvládnu to sama. A pak je rovnováha mezi nimi opravdu narušena.

Muž, podle psychologických a vědeckých studií a podle vědců zkoumajících mozek, je přirozeně lovec a tuto energii potřebuje i ve vztahu k ženě. A jak to mají zařídit v dnešním světě? Pro to v čem ženy i muži vyrůstají, co vidí jako děti u rodičů to je předurčuje. Takže, když vyrůstají v rodině, kdy muž je ve své síle, váží si své ženy, komunikují spolu a vyjádří si navzájem co potřebují. Potom také vnímají jeden druhého, tak že k němu patří, a že je v pořádku, udělat pro něj o co si řekne. To je potom inspirativní pro děti a pak mají šanci něco podobného vytvořit ve své dospělosti.

Napadá mě příběh jedné klientky, která měla po určitý čas vztah s partnerem, kde on byl v energii, kdy nebyl dostatečně mužem a ona nevěděla jak být ženou a tak každý z nich dělal co dokázal v jejich vztahu. Ona přišla do jiné země, kde on už nějakou dobu pobýval a začali spolu žít. Budu jim říkat Nat a Bone. Tak Bone začala pracovat a také studovala ve svém původním oboru, aby se zdokonalila. Nat chodil do práce a spolu bydleli v takovém jednom neutěšeném pokoji v domě u staré paní. Bone, přišla s nápadem, že by mohli změnit bydlení na nějaké důstojnější. Starala se o svého partnera řádně a on po čase navrhnul, že budou platit věci napůl. Když se po nějaké době přestěhovali a vymalovali a po tolika letech letech vztahu nakoupili vybavení do nového bydlení. Nat stále zapisoval a zapisoval. Jednou zapsal i nanuk, který Bone koupil. Bylo jí to čím dál tím víc proti srsti a měli za sebou mnoho rozhovorů na toto téma. Jednou si nechal umýt auto a zapsal napůl i to. Ani nevěděl jak postupně ztácí tím, že není ve své síle, úctu Bone. Nebyl v síle muže, který ženě dává a ona přijímá. Tak, jak je to naprosto přirozené. Nevěděl a asi ani z rodiny neznal, že muž chystá dům a žena z něj svým srdcem, teplem, péčí a zvelebováním dělá domov.

A tak se stalo, že Bone se rozhodla vrátit do své země. Nat na ní vytáhl svůj notýsek plný zápisků. Bylo to velmi emotivní a zraňující. Rozloučila se s ním a pod tlakem argumentů a notýskovými zápisky, aby se nezhroutila odjela s pocitem, že Natovi něco dluží. Je těžké popsat jak se cítila a co se v ní dělo, jak pro ni bylo těžké, že on nevidí vše, co kdy pro něj láskyplně a řádně dělala. Že nevidí, co vše mu nechala k užívání a kolik energie do něj investovala. Tak sedla po čase, co se začala zabývat sama sebou a tím jak se cítí a jakou má vlastně hodnotu mu napsala dopis, aby všechny ty věci narovnala. Dohodla jsem se s ni, že je pro ni v pořádku, že její dopis přidám k popisu její situace a jejího vývoje, sem pro čtenáře, aby viděli, jaký posun za určitou dobu udělala, když na sobě začala pracovat.



Milý Nate,

Hodně jsem přemýšlela o tom, jestli tvé tvrzení, že ti něco dlužím, je nějak opodstatněné. V mých nových zápiscích mám uvedeno, že za věci které mezi námi byly, mi vlastně dlužíš ty.

Moc mi pomohlo, že jsi ve svých zápiscích uvedl umytí tvého auta, které jsi chtěl na půl, ode mě zaplatit. Takže co se týká mého pohledu na vztah tak mám pocit, že když muž dělá nějaké věci pro ženu, má to dělat s láskou k ní. Jestliže ji má opravdu rád a myslí to s ní vážně.

Já jsem tak rozhodně spoustu věcí dělala a nikam jsem je do svých zápisků nepsala, ale přes to všechno vnímám, že ty jsi jejich hodnotu vůbec neuvědomuješ. Protože jsem byla ve vztahu celé tři roky naplno, starala jsem se o domácnost, prala jsem ti, uklízela, zvelebovala jsem náš společný prostor, vařila ti a byla jsem ti odevzdaná. Z toho jak se teď ke mně chováš, mě napadá, jestli ti tyhle služby mám naúčtovat. Protože i ty mají hodnotu. Ani nemluvím o tom, že na popud tvého chování, jsem si udělala jasno a všechny věci jsem si sepsala, jak píšu nahoře a přiřadila jim hodnotu, takže mi dlužíš ještě £ 5,000. Jak dobře víš nechala jsem ti vybavení ložnice, plně zařízenou a vybavenou kuchyň, vybavení předsíně, koupelny, včetně dekorací, televize a domácích spotřebičů kde jsou například konvice, vysavač, atd. Takže i přesto, že v mých výpočtech mi dlužíš ještě £ 5,000, rozhodla jsem se být velkorysá a pro klid v duši ti je odpouštím.

To co jsme pro sebe navzájem udělali a dokonce i neudělali, vnímám s odstupem půl roku s velkou vděčností za všechny zkušenosti, kterými jsem s tebou prošla. Upřímně a z celého srdce ti děkuji za ten čas, který jsme prožili. Po tři roky jsi pro mne byl důležitý partner a vnímám, že teď už to skončilo.

Vnímám za sebe, na všech těch věcech, které se mezi námi děly, že na nich mám svůj podíl a také vnímám tvůj podíl. Ve svém srdci ti nechávám místo, které ti patří. Mažu si tvůj email i tvé telefoní číslo a tím to pro mne definitivně skončilo.

Přeji ti, ať se ti daří.

Bone

Možná jste si všimli, že se Bone rozhodně spojila se svojí vlastní silou a se svými pocity. Zabývala se takév průběhu doby zátěžemi z původní rodiny. A zjistila, že neumí, vlasně že se doma neanaučila, spojit se se svými potřebami, že to u nich v rodině žádná žena, kterou si pamatuje nežila. Zmiňovala, že pro ni bylo nejtěžší přijít na to, co potžebuje a že když na to náhodou někdy přijde, že je jestě těžší to vyjásřit, tak aby tomu lidé okolo ní rozuměli. Změnila spoustu postojů a přesvědčení a hlavně pohled na sebe. Zahlédla možnost, jak žít ženství, rozvíjet a užívat si ho. Začala se dotýkat něčeho křehkého uvnitř, své laskavosti a mnohé se o sobě dozvěděla. Teď prochází prací, jak být v ženské energii jak být ve spojení s Lilith a jak ji žít.

Učí se, co je být v ženské síle a jak nechat Mužům jejich sílu a mít je v úctě. V průběhu individuální práce i semináře se učí nejen sílu ženy žít, ale také ji manifestovat ve světě. Stane se tak inspirací pro jiné ženy.
Naučila se hodně v teorii a také prochází mnoha praktickými procvičováními a příklady.

A pak se často ukazuje, že když lidé na sobě pracují a přeměňují se, že zahlédnou po nějakém čase svojí hodnotu a pak přirozeně začnou zahlížet i hodnotu svého partnera. Není důležité, zda tu práci na sobě udělá muž nebo žena, ale pokaždé se to ve vztahu projeví. Pak se takový muž cítí uvolněně se ženou a je u něj standard, že ženě sundá kabát a objedná jí v restauraci. Dokonce bez toho, že by nechal číšníka, aby jim vstupoval do rozhovoru, když si muž se ženou domlouvá co jí má objednat. A žena díky té práci sama na sobě začne zahlížet sebe a díky tomu vidí, co všechno muž pro ni dělá, jak je obdivuhodný, laskavý a přitom ve své síle. Dokáže ho za spoustu věcí ocenit a muž i žena se navzájem cítí spolu moc hezky a jejich potomci ještě líp.

Přeji všem čtenářům Meduňky hodně lásky a trpělivosti sama se sebou při možné práci na vnitřní přeměně a tím lepším světem, se spokojenými ženami i muži.

Daniela Anna Andělová
Life Coach

Daniela Anna Andělová

Novinky

15.03.2024

Článek Alchymie ženské esence

ALCHYMIE ŽENSKÉ ESENCE, TAJEMSTVÍ, JAK BÝT ŽENOU. O vztazích mezi muži a ženami bylo už řečeno a napsáno mnoho. Co je vlastně Tajemství, jak být ženou? A existuje také tajemství, jak být mužem?, na to se mě často ptají ženy, které na sobě pracují a tím zároveň pracují na vztahu se svým mužem.

17.02.2020

Amorův šíp, knihu objednávejte na:

Řád jako základ milostného života: Má toto pojetí ještě vůbec nějaké opodstatnění po sexuální revoluci šedesátých let minulého století?
Wilfried Nelles je toho názoru, že je základem každé vazby mezi dospělými lidmi. Bez ochoty vytvářet vazbu neumožňuje vztah žádný růst - ani v dobrých, ani špatných časech.

Rychlý kontakt

gsm

+420 608 212 728

e-mail

angels-studio@email.cz
angels-studio@seznam.cz

facebook youtube