EMDR Pohyby očí

Desenzibilizační terapie využívající pohyb očí (EMDR – Eye Movement Desensitization and Reprocessing) pomáhá lidem zotavit se z POTÍŽÍ vyvolaných traumatickými událostmi. Zastavuje (obtížné) ZATĚŽUJÍCÍ vzpomínky a pomáhá je správně přepracovat. Její autorkou je americká psycholožka Francine Shapiro, která v 80. letech objevila, že (rychlé) VEDENÉ a opakované pohyby očí snižují úzkosti u lidí, kteří zažili náročné události. Jde o vědecky ověřenou metodu, kterou doporučuje i řada mezinárodních organizací pro léčbu posttraumatické stresové poruchy.

A jak takové sezení (vypadá)PROBÍHÁ? „Nejprve s klientem probereme, co ho přivádí a jaké má chování, které mu nevyhovuje, poté  pro klienta vytvoříme prostor bezpečí, s nímž pak pracujeme v průběhu celého procesu. Dotyčný se ve své mysli vrací do tíživé situace to znamená vstupuje do konkrétní události s tím, že je v bezpečném prostoru, který jsme vytvořili předtím,  pevně ukotven. Následně se provádějí pohyby očima, pomalu a v tempu, které je pro klienta příjemné. Jedná se o přesně stanovený systém očních pohybů, přičemž klient svýma očima následuje můj prst. S každým dalším souborem těchto pohybů vnímá stále větší úlevu a na konci sezení cítí, že kdyby se taková situace stala znovu, už bude vědět, jak na ni,“ popisuje life koučka Daniela Anna Andělová. „Tato metoda je vysoce účinná u různých typů fóbií, poruch pozornosti, úzkostných stavů, ale také v případě traumat a vztahových problémů. Klient se od dané události emočně vzdálí, takže se pro něj stane pouhou vzpomínkou, která ho už nijak neohrožuje.


Daniela Anna Andělová
gsm: 608212728

Novinky

15.03.2024

Článek Alchymie ženské esence

ALCHYMIE ŽENSKÉ ESENCE, TAJEMSTVÍ, JAK BÝT ŽENOU. O vztazích mezi muži a ženami bylo už řečeno a napsáno mnoho. Co je vlastně Tajemství, jak být ženou? A existuje také tajemství, jak být mužem?, na to se mě často ptají ženy, které na sobě pracují a tím zároveň pracují na vztahu se svým mužem.

17.02.2020

Amorův šíp, knihu objednávejte na:

Řád jako základ milostného života: Má toto pojetí ještě vůbec nějaké opodstatnění po sexuální revoluci šedesátých let minulého století?
Wilfried Nelles je toho názoru, že je základem každé vazby mezi dospělými lidmi. Bez ochoty vytvářet vazbu neumožňuje vztah žádný růst - ani v dobrých, ani špatných časech.

Rychlý kontakt

gsm

+420 608 212 728

e-mail

angels-studio@email.cz
angels-studio@seznam.cz

facebook youtube