03.11.2012

Dobrý rodič nebo tyran?

Co to je za šílenost? Kdo z rodičů by se mohl cítit jako tyran? Z nás normálních lidí?!

Každý rozumný člověk, rodič, by se mohl zamyslet, jak se svým dítětem lépe komunikovat, zda ho někdy zbytečně neodbyl, nepřehlížel, opomíjel kvůli své únavě, časově tísni, práci nebo aktuální náladě. A to nejdůležitější, jaké a čí zájmy při výchově dítěte rodič sleduje, čí že vlastně je ten život, který se rodič snaží svému dítěti prezentovat, skrze svoji výchovu. Je to život originální, nebo pouze to, co rodič poznal při výchově od svých rodičů, nebo to, co jsi osvojil sám na sobě, jako důsledek svého životního „boje“.

Pokud ano, je důležité položit si otázku. Je to, pro naprosto originální bytost – dítě, dostačující, má si vystačit pouze s naším pohledem a názory? A kde je jeho život, možnosti, názory a životní cesta!

Dítě vnímá, učí se, ukládá si nálady rodičů již od početí, vnímá každou myšlenku svých rodičů. Co tedy předáváte Vy svému dítěti?

Každý den, se v poradně při práci s lidmi setkávám, jak takové opomíjení a jednostranná komunikace s dětmi může být zničující. Dnešní čtyřicátníci, třicátníci, ale i dvacetiletí hledající svojí cestu, sílu a pohled na život, jsou zasekáni a blokováni nevhodnou výchovou a přehmaty svých naprosto milujících rodičů. A jsou tu i děti, patnáctileté, desetileté, pětileté, kterým něco chybí a necítí se dobře, nebo si rodiče všimli, že není něco v pořádku.

Proč to tedy nedělat jinak a dát prostor pro přirozený rozvoj a růst svých dětí, když je to možné a tak jednoduché.        

Zvu vás na jednodenní seminář o rodičích, dětech a názorech na výchovu. Jednoduše si během osmi hodin můžete udělat názor na svůj způsob výchovy, pokusit se vžít do kůže dítěte a jeho pocitů při simulovaných rozhovorech a situacích.

Společně projdeme vzorcovým chováním rodičů, dotkneme se dětské duše a možnosti jejich vnímání, vysvětlíme si a ukážeme, jak funguje dětské myšlení. Nastavíme zrcadlo nám samým a zmapujeme si, co jsme prožívali jako malé nebo dospívající děti. Jak ovlivnili naší výchovu a pohled na životní styl naši rodiče a společnost v které žijeme. Zjistíme, co nám předali naše rodiče a jaké pocity z nás mohou mít naše děti.

Stranou nezůstane ani stravování, nemoci a tlak farmacie, lékařů nebo manipulace reklamy a marketingů výrobců jídla a pochutin pro děti.

Takže, kdo se nebojí na sebe podívat do zrcadla, posoudit a třeba se jen zamyslet nad svými výchovnými metodami, způsobem komunikace, předáváním něhy a lásky svým dětem, přihlaste se jako jednotlivci nebo jako rodičovský pár. Seminář je vhodný pro rodiče i pro zatím bezdětné.

Cena pro jednotlivce 1.000,- Kč, pár 1.500,- Kč (za oba)

Pro další informace se obracejte na Viktora Lelka, 776 03 00 03, viktor.terapie@gmail.com
nebo na http://www.skolaleceni.cz/seminare-a-kurzy/dobry-rodic-nebo-tyran-/

Novinky

15.03.2024

Článek Alchymie ženské esence

ALCHYMIE ŽENSKÉ ESENCE, TAJEMSTVÍ, JAK BÝT ŽENOU. O vztazích mezi muži a ženami bylo už řečeno a napsáno mnoho. Co je vlastně Tajemství, jak být ženou? A existuje také tajemství, jak být mužem?, na to se mě často ptají ženy, které na sobě pracují a tím zároveň pracují na vztahu se svým mužem.

17.02.2020

Amorův šíp, knihu objednávejte na:

Řád jako základ milostného života: Má toto pojetí ještě vůbec nějaké opodstatnění po sexuální revoluci šedesátých let minulého století?
Wilfried Nelles je toho názoru, že je základem každé vazby mezi dospělými lidmi. Bez ochoty vytvářet vazbu neumožňuje vztah žádný růst - ani v dobrých, ani špatných časech.

Rychlý kontakt

gsm

+420 608 212 728

e-mail

angels-studio@email.cz
angels-studio@seznam.cz

facebook youtube