Meditace - řízená

Meditace je zprvu pozorování a poté  zklidnění běhu myšlenek, ztišení mysli, také na chvíli vědomé vnímání dechu, uvolnění těla a propuštění kontroly. Při meditaci a také při opakovaných meditacích dochází u člověka k odpojení pozornosti od neustávajících myšlenek, které někdy mohou být dotěrnými. Dochází k odplouvání od starostí a k návratu  do vlastního středu a k vlastnímu bytí, které je právě teď a tady. Meditaci předchází uvolnění těla a přesouvání pozornosti od vnitřního středu. Tělo i mysl se očišťují od negativních emocí a myšlenek, zbavuje se všeho, co už není pro něj potřebné. Někteří z nás už možná neumíme odpočívat nebo jen tak spočinout v přítomném okamžiku. Někdy se nám možná zdá, že si ani odpočinout v tom hektickém tempu nestačíme, tolik práce, povinností, sarostí a věcí kolem. Nedokážu vypnout, jsem neustále v napětí a cítím někdy únavu, trpím poruchami soustředění, spánku, zažívání? Pak správně čtete tyto řádky relaxace, meditace a řízená meditace Vás navede jak uvolnit napětí v těle a odpojit se od mysli a na chvíli jen tak vypnout.

 

Řízená meditace probíhá za vedení terapeuta, při tiché hudbě a trvá jednu hodinu. Terapeut vede klienta nebo skupinu celou meditací, za příjenmé relaxační hudby. Mluveným slovem provází celou meditací. U meditace se klient uloží na pohodlné podložce, přikryje se dekou a pod hlavou má polštář, zavře si oči, nechává se vést slovy a hudbou. Meditace podporuje regeneraci a ozdravení organismu, dodává vitalitu a chuť do života. Při opakování na sobě pororuješ změny, někomu se zlepšuje spánek, zkvalitňuje odpočinek. Řízená meditace se zaměřuje na konkrétní věci a prožitky, může být na určité téma, obecnější anebo přesně zacílená na skupinu nebo jednotlivce. Je směrovaná na určité situce jejich života kterými klienti přicházejí a nevědomí jednotlivce samo určuje, jakým tempem a jak s tématem naloží a jak do hloubky to v danou chvíli pustí. Působení probíhá na velice hluboké úrovni, jemně a naprosto bezpečně.

 

Daniela Anna Andělová

gsm: 608 212 728

 

http://www.angelstudio.cz/cz/nas-tym/?novinka=daniela-anna-andelova-20120521

Novinky

15.03.2024

Článek Alchymie ženské esence

ALCHYMIE ŽENSKÉ ESENCE, TAJEMSTVÍ, JAK BÝT ŽENOU. O vztazích mezi muži a ženami bylo už řečeno a napsáno mnoho. Co je vlastně Tajemství, jak být ženou? A existuje také tajemství, jak být mužem?, na to se mě často ptají ženy, které na sobě pracují a tím zároveň pracují na vztahu se svým mužem.

17.02.2020

Amorův šíp, knihu objednávejte na:

Řád jako základ milostného života: Má toto pojetí ještě vůbec nějaké opodstatnění po sexuální revoluci šedesátých let minulého století?
Wilfried Nelles je toho názoru, že je základem každé vazby mezi dospělými lidmi. Bez ochoty vytvářet vazbu neumožňuje vztah žádný růst - ani v dobrých, ani špatných časech.

Rychlý kontakt

gsm

+420 608 212 728

e-mail

angels-studio@email.cz
angels-studio@seznam.cz

facebook youtube